Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Утворення територіальних органів Нацдержслужби України

Утворення територіальних органів Нацдержслужби України

Функціонування територіальних органів Нацдержслужби передбачено Положенням про Національне агентство України з питань державної служби, що затверджене Постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року.

Також про необхідність функціонування зазначених територіальних органів йдеться у Контракті для України з розбудови держави, який підписано Прем’єр-міністром України та Президентом Єврокомісії у травні минулого року.

Крім того, відповідно до експертних оцінок та рекомендацій програми ЄС ­– SIGMA, що були висловлені у ході підготовки нової редакції Закону України «Про державну службу», посилення спроможності Нацагентства та його територіальних органів є необхідною умовою ефективного управління системою державної служби.

«Водночас, при підготовці проекту постанови, ми виходили із розуміння необхідності скорочення як кількості підрозділів, так і штатної чисельної працівників», – зазначив Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко під час виступу на засіданні Уряду з питань економічного розвитку та європейської інтеграції. «Замість функціонуючих на сьогодні 25 територіальних органів колишньої Головдержслужби утворено 10 міжрегіональних управлінь Нацдержслужби, тим самим у 2,5 рази зменшено кількість структур та вдвічі скорочено штат».

Також Костянтин Ващенко наголосив, що реалізація постанови Кабінету Міністрів України «Питання оптимізації діяльності територіальних органів Національного агентства України з питань державної служби» не потребуватиме додаткових бюджетних коштів та фінансуватиметься шляхом перерозподілу асигнувань у межах видатків Нацдержслужби, передбачених державним бюджетом на поточний рік.

Детальна інформація про перелік територіальних управлінь Нацдержслужби, які утворено шляхом злиття територіальних органів Головдержслужби, на офіційному веб-сайту Національного агентства України з питань державної служби http://guds.gov.ua/govservice/control/uk/publish/article?art_id=667152&cat_id=34595

За інформацією офіційного веб-сайту Черкаського обласного

центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.