Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





100 днів діяльності Уряду: шлях до стабілізації

100 днів діяльності Уряду: шлях до стабілізації

«Уряд разом із парламентською коаліцією і Президентом України створив єдину команду, яка зіткнулася з неймовірними викликами для країни і працює 24 години на добу і сім днів на тиждень», - сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у четвер, 12 березня, під час публічного звіту Кабінету Міністрів України про сто днів діяльності.

Прем’єр-міністр зазначив, що сьогодні про сто днів своєї роботи звітує «новий Уряд, сформований за новою Конституцією, за новими принципами і виконує дуже складну роботу в надскладній ситуації в країні».

Він нагадав, що після внесення змін до Конституції України Кабінет Міністрів – це колегіальний політичний орган: «Якщо раніше він призначався Президентом України, то зараз Кабінет Міністрів призначений Верховною Радою України, коаліцією з п’яти депутатських фракцій».

Усі члени Уряду, зазначив Арсеній Яценюк, були запропоновані політичними силами коаліції і отримали підтримку п’яти парламентських фракцій, які сформували коаліцію «Європейська Україна» - фракції Блоку Петра Порошенка, «Народного фронту», Об'єднання «Самопоміч», Радикальної партії Олега Ляшка та Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина».  

Арсеній Яценюк висловив вдячність усім членам Кабінету Міністрів, «кожному члену єдиної європейської команди»: «Ви прийняли дуже відповідальне рішення в своєму житті – стати до лав боротьби за нашу незалежність, за нову Україну, за нашу свободу, за реформи і зміни в країні».  

Окремо Глава Уряду відзначив роль коаліції парламентських фракцій: «Незважаючи на те, що інколи не всі члени парламентської коаліції підтримують навіть своїх членів Уряду, - в нас є єдність, у нас є можливість ухвалювати необхідні закони і розуміння всередині парламентської коаліції».  

«Цей Уряд разом із парламентською коаліцією і Президентом України створив єдину команду. Команду, яка зіткнулася з неймовірними викликами для країни, яка працює 24 години на добу і сім днів на тиждень і робить все, що в наших силах, аби фінансувати армію, стабілізувати економіку, провести реформи в усіх сферах українського життя, виконувати Угоду щодо європейської інтеграції і спільно боротися за наше майбутнє - майбутнє кожного українця і нашої держави в цілому», - сказав Глава Уряду.  

Арсеній Яценюк повідомив, що після сьогоднішнього звіту Кабінету Міністрів всі члени Уряду протягом двох тижнів проводитимуть прес-конференції для звіту про сто днів діяльності Міністерств: «Кожен член Кабінету Міністрів надасть детальну презентацію і детальні відповіді на питання, які турбують українське суспільство».  

 

За інформацією Департаменту інформації та
комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ