Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Питання розширення виробничих потужностей птахофабрики ДП «Перемога Нова» обговорили з депутатським корпусом району

Питання розширення виробничих потужностей птахофабрики ДП «Перемога Нова» обговорили з депутатським корпусом району Питання розширення виробничих потужностей птахофабрики ДП «Перемога Нова» обговорили з депутатським корпусом району

1 квітня 2015 року за ініціативи керівництва району в залі засідань Черкаської районної ради відбулися депутатські слухання щодо питання розширення виробничих потужностей птахофабрики ДП «Перемога Нова» на території району. Також на слухання були запрошені представники птахофабрики ДП «Перемога Нова». Метою депутатських слухань в першу чергу стояло почути думку і пропозиції депутатів та можливого пошуку вирішення компромісного рішення щодо розв’язання піднятого питання.

На початку зібрання слово взяв голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Костянтин Омаргалієв, який розповів присутнім про початок переговорного процесу з інвесторами декілька місяців тому та створення за його пропозицією робочої групи щодо вивчення даного питання. Також озвучив позицію, як голови районної державної адміністрації : «Малі чи великі інвестиції потрібні для розвитку Черкаського району».

Надалі слово передано представнику інвестора, який розповів про технологічні процеси щодо запланованих потужностей та зазначив, що із врахуванням старих технологій вирощування бройлерів оборот птиці складав за рік 17 млн. голів, зараз із врахуванням нових площадок планується оборот 4 млн. голів птиці, при цьому викиди в атмосферу зменшуються в 2 рази. Пташники великі, тому що потрібно для посадки маточного поголів’я на 1 кв.м. 6 голів птиці, раніше посадка була 24 голови птиці на 1 кв.м. Також доповідач зазначив, що санітарно епідеміологічною службою проводилися вимірювання викидів в атмосферу на різних відстанях, то вони в межах санітарних норм.

В свою чергу, до присутніх звернувся голова районної ради Анатолій Яріш, який закликав депутатів висловити свою думку з піднятої проблеми, враховуючи те, що днями відбудеться сесія Мошнівської сільської ради, де можна буде висловити позицію депутатів району та запросив їх взяти участь в сесії.

В обговоренні взяли активну участь та висловили свої думки депутати районної ради Собко О.П., Ткаченко В.К., Висоцький І.І., Орел В.А., Степанюк С.О., Кравцов О.О., Геращенко Е.В., які зазначили: що потрібно знайти компроміс, ту середину між плюсами та мінусами даного будівництва, вивчити екологічні наслідки та через громадськість здійснювати контроль; чи проводився аналіз питної води поблизу проблемної забудови, та поставити їм за умову будівництва водопроводу, щоб люди могли споживати якісну воду; запросити керівництво з Києва та нехай розмовляють з людьми конкретно щодо будівництва, а будівництво потрібне; екологічні служби мають розповісти про відповідні підписані документи щодо будівництва «да» чи «ні» і мають нести відповідальність; громади цих сіл в результаті будівництва будуть мати додаткові надходження до бюджету; потрібно укласти відповідну соціальну угоду в якій будуть прописані відповідні умови; укласти письмову угоду між керівництвом підприємства та громадами сіл, де вказати всі вимоги громад щодо умов будівництва.  

Депутат Онопрієнко К.І. розповіла про наступ цього підприємства на Мошнівську громаду, висловила присутнім згідно плану забудови свої думки та бачення, також повідомила керівництво району і присутніх про наміри громади в суботу провести загальні збори громади села Мошни та поставити на цьому питанні крапку.  

На завершення голова районної державної адміністрації зазначив, що завтра відбудеться сесія в Мошнах та слухання, які планує громада в суботу, тому спеціалісти відповідних служб мають взяти на себе повну відповідальність та розповісти людям, щоб громади змогли для себе прийняти відповідне рішення.

 

Відділ інформаційного забезпечення та
взаємодії із засобами масової інформації
виконавчого апарату районної ради