Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





В області створено Офіс реформ для реалізації адміністративної реформи

В області створено Офіс реформ для реалізації адміністративної реформи

Про створення такого Офісу доповів заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Сас під час он-лайн наради 12 травня 2015 року, яку проводив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода щодо стану розробки проектів перспективних планів формування територіальних громад.

Як, зазначив під час наради В’ячеслав Негода – «Ми маємо обмаль часу для того, щоб сформувати потрібну базу для тих громад, які вирішили об’єднатися. Маємо створити для них прийнятні умови для об’єднання, тож для цього в кожному регіоні потрібно розробити та затвердити перспективні плани. Для вирішення цього завдання слід налагодити взаємодію між обласними та районними державними адміністраціями, регіональними офісами реформ, органами місцевого самоврядування, створити групи підтримки з представників громадськості, налагодити роботу зі ЗМІ. Якщо ми вписуємося у графік підготовки до місцевих виборів, то реформа буде успішною».

У ході наради представник облдержадміністрації та керівник Офісу реформ Наталія Дашковська поінформували про стан розроблення проектів перспективних планів формування територій громад, кадрове та технічне укомплектування офісів реформ, заплановані заходи щодо посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи.  

Нині перспективні плани проведення об’єднання громад на Черкащині перебувають у стані розробки, – зазначив заступник голови. – Фахівці з цього питання відвідують райони, проводять там роз’яснювальну роботу, про це інформують населення через ЗМІ. 

За словами, Юрія Михайловича, 18-19 травня в області планується за участі голів районних адміністрацій, районних рад провести захист перспективних планів і в подальшому, співпрацюючи з депутатами обласної ради, їх затвердити. 

Офіс реформ займається реалізацією адміністративної реформи. Громадяни можуть на місцях отримати роз’яснення щодо перспектив реформи, зокрема, про те, що матимуть більше повноважень для вирішення власних питань щодо розвитку регіону. 

Офіс реформ у Черкаській області: м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36, каб. 702; тел.: 050-886-17-66 

Захід відбувся за сприяння Української асоціації районних та обласних рад.