Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Анатолій Яріш взяв участь у колегії районної державної адміністрації

Анатолій Яріш взяв участь у колегії районної державної адміністрації Анатолій Яріш взяв участь у колегії районної державної адміністрації

Сьогодні голова районної ради Анатолій Яріш взяв участь у засіданні колегії районної державної адміністрації, на якій розглянуто питання: про стан виконання місцевих бюджетів району та підсумки економічного і соціального розвитку за І квартал 2015 року; про підсумки проведення опалювального сезону 2014-2015 року в населених пунктах району і завдання щодо підготовки до нового сезону; про виконання вимог Закону України «Про Загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року»; про збільшення надходжень єдиного соціального внеску, погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду. Також, в засіданні колегії райдержадміністрації взяли участь: керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації; керівники територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади в районі; сільські, селищний голови; керівники районних установ, організацій, підприємств; представники місцевих засобів масової інформації.

Голова райдержадміністрації Костянтин Омаргалієв ознайомив присутніх з кадровими змінами, які відбулися після останнього засідання колегії.

По першому питанню виступила Юлія Чеша, заступник начальника відділу по плануванню бюджету та фінансуванню установ бюджетної сфери фінансового управління райдержадміністрації, яка зазначила, що до місцевих бюджетів району мобілізовано більше 21 мільйона грн. доходів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 16,8 відсотків.  

Виконання затверджених радами завдань з доходів загального фонду забезпечили всі місцеві бюджети. 

Завдання по надходженню основних видів податків та зборів до місцевих бюджетів району за підсумками І кварталу виконано.  

Близько 88 відсотків доходів загального фонду бюджету району сформовані за рахунок податку на доходи фізичних осіб, плати за землю та єдиного податку. 

Разом з тим, аналізуючи стан справ, зауважу, що попри позитивні зрушення в цілому, за окремими видами діяльності та напрямками роботи нам ще є над чим працювати. 

Насамперед, це підвищення ролі та можливостей громад, утримання спаду економіки та її розвиток, створення сприятливого інвестиційного середовища та контроль за цільовим використанням видатків.  

Проблемними залишаються питання недофінансування, необхідність проведення заходів щодо економного та раціонального витрачання енергоресурсів, використання альтернативних видів палива, оновлення матеріально технічної бази, своєчасне і якісне проведення ремонтних робіт.  

Про підсумки проведення опалювального сезону 2014-2015 року в населених пунктах району і завдання щодо підготовки до нового сезону доповів Володимир Гуня - начальник відділу транспорту, житлово-комунального господарства та енергозбереження управління економіки райдержадміністрації, який зазначив, що протягом опалювального сезону 2014-2015 років житловий фонд та об’єкти соціальної сфери були повністю забезпечені теплом.  

У 2014 році в районі впроваджено інвестиційну програму та передано в оренду ТОВ «Укртепло Черкаси» приміщення котелень та обладнання сіл Яснозір’я, Білозір’я, Руська Поляна, Червона Слобода, Мошни, Геронимівка, Хутори, що знаходились на балансі комунального підприємства теплових мереж Черкаського району.  

У зв’язку з цим значне скорочення споживання природного газу відбулося по закладах освіти, економія становить понад 207 тис. м. куб. газу.  

Опалювальний сезон 2014-2015 років в цілому в районі завершено задовільно. 

Головною проблемою по завершенню опалювального сезону залишилися борги за оплату енергоносіїв. Питання їх погашення є пріоритетним у підготовці до нового опалювального сезону.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Сергій Чубань доповів про стан надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальному сезоні 2014-2015 року та які перспективи у цьому напрямку очікуються у найближчій період.  

По питанню щодо виконання вимог Закону України «Про Загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року» виступила начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Людмила Северинчук, яка зазначила, що у районі станом на 1 травня 2015 року проживає 14401 дитина. І мабуть не у кожної з них щасливе дитинство. 

На сьогоднішній день викликають занепокоєння факти насильства над дітьми, зростання дитячої злочинності. Посиленої уваги потребують діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, а також діти, які прибули із зони АТО. 

Секретарь координаційного центру по наданню допомоги учасникам АТО Людмилу Брижко поінформувала про вжиті заходи щодо соціального захисту учасників АТО. Життя постійно вносить свої корективи. І сьогодні одним із пріоритетів роботи районної влади є підтримка та допомога учасників антитерористичної операції та військових, які несуть службу на сході України. 

По закінченню головою районної державної адміністрації були надані відповідні доручення.  

 


Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із ЗМІ