Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Депутати оцінили очільника області

Депутати оцінили очільника області

Голова Черкаської ОДА в четвер прозвітував перед обласною радою за свою роботу. А депутати натомість розповіли, як із ним працюється.

Час викликів і антикризових рішень. Так Юрій Ткаченко охарактеризував роботу обласної влади за 2014-2015 роки. Минулий рік Черкащина розпочала з дефіцитом коштів на зарплату бюджетників і розрахунки за енергоносії. Нові підходи в роботі дозволили завершити рік без боргів і виконати задекларовані соціальні програми. Їх застосовують і нині.

– Зрозуміло, що ми розраховуємо не лише на бюджетний ресурс, – зауважує очільник області. – Задля розвитку територій потрібні інвестиції. 2014 рік розпочинався з нульовою інвестиційною активністю. Доводилось особисто супроводжувати кожен проект. Для сприяння реалізації інвестпроектів за ініціативи ОДА створено КП «Агентство розвитку Черкащини». Ми ламаємо практику тиску на бізнес, акцентуємо на колективній безпеці бізнесу, також у нас діють ліберальні місцеві податки, спрощуємо земельну бюрократію та процес реєстрації бізнесу й дозвільні процедури. Як результат, підприємства області упродовж минулого року та за перше півріччя цього залучили 7,4 млн дол. прямих іноземних інвестицій та освоїли 4,34 млрд грн капітальних інвестицій. І нам є, куди рухатися. Уже завтра на інвестиційному форумі презентуємо перспективні проекти для інвестування.  

Окрім того, Черкащина із 2014 року взяла курс на енергонезалежність і вже скоротила споживання газу на 34%. А зекономлені кошти тут спрямовують на соціальну сферу. 

– Через війну на Сході ми убезпечували область, – пояснює Юрій Ткаченко. – Разом із цим знаходили кошти на все необхідне для наших бійців. Черкащина першою серед областей України завершила будівництво фортифікаційних споруд на Сході. Ми серед перших в Україні розробили програму соціального захисту учасників АТО та дбаємо про їхню реабілітацію. Також допомагаємо переселенцям, яких в області близько 14 тис. Ми несемо українське на Схід і робимо все можливе, щоби довести, що Україна – єдина!Уже відправили до звільнених міст близько 300 тонн гуманітарки. Також відбудували у Лисичанську та Слов’янськудві школи, зруйновані під час бойових дій. –Прийняли на Черкащині вже три делегації східняків. І вони повертаються додому проукраїнськими агітаторами.

А попереду, каже голова Черкаської ОДА, найбільш виклик перед владою. Це – децентралізація. Цей курс оголошений Президентом України. Повноваження передаватимуть із центру на місця. Область уже має перспективний план добровільного об’єднання тергромад. У трьох із них у жовтні за рішенням ЦВК відбудуться вибори. Черкащина також має «Стратегію розвитку області до 2020 року». Над цим документом обласні владці працювали разом із експертами та громадськістю. Спільно утілювати її пріоритети наприкінці свого виступу закликав Юрій Ткаченко.  

– Наша депутатська група «Гідність» позитивно оцінює роботу голови Черкаської ОДА, – розповідає депутат обласної ради Любов Майборода. – Юрій Ткаченко обійняв цю посаду у складний час, але йому багато чого вдалося зробити. Це – дуже інтелігентна людина, яка завжди вислухає та знайде, як вирішити ту чи іншу проблему. 

За конструктивну роботу йому подякували батьківщинівці й попросили ретельніше обирати підлеглих у районах. 

– Юрій Ткаченко – це перший голова ОДА, який поважає депкорпус, обраний народом, – підсумовує голова обласної ради Валентина Коваленко. – Ми справді весь цей час конструктивно працювали. Звісно, є проблеми, але ми їх здолаємо, як будемо єдині. 

Обласна рада майже одноголосно схвалила звіт голови Черкаської ОДА. Нагадаємо, Юрій Ткаченко очолює область із 15 березня минулого року. 


За матеріалами сайту ОДА