Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Обласна влада вивчатиме думку громади через петиції

Обласна влада вивчатиме думку громади через петиції

Усі актуальні для Черкащини питання будуть опубліковуватись на офіційному порталі Черкаської ОДА у «петиціях». У випадку набрання необхідної кількості голосів, те чи інше питання буде розглянуто головою Черкаської ОДА Юрієм Ткаченком.

Основою в роботі для новоствореної рубрики стали зміни, внесені до Закону України «Про звернення громадян» в частині відносно електронного звернення і електронної петиції, а саме, он-лайн реєстрація важливої теми, голосування, розгляд керівництвом, повідомлення про результати.

– Новий Закон не поширюється на адміністрації, проте на пропозицію громадськості ми створили такий розділ на новому сайті, адже це ще один спосіб спілкування влади з громадою та важливий крок до запровадження електронної демократії на Черкащині, – зауважує заступник голови Черкаської ОДА Юрій Сас.  

Юрій Михайлович повідомив, що на сайті адміністрації вже є перші петиції та закликав долучатись до їх підтримки у випадку актуальності та створення нових е-петицій. У випадку, коли те чи інше звернення набере тисячу і більше голосів, буде винесене на розгляд очільника Черкаської області. Проте і петиції з меншою підтримкою не залишаться поза увагою – їх направлятимуть у відділ звернень громадян. 

 


За інформацією офіційного сайту ОДА