Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Черкаський район активно просувається на шляху до реформування місцевого самоврядування

Черкаський район активно просувається на шляху до реформування місцевого самоврядування

З 15 по 17 вересня 2015 року голова Черкаської районної ради Анатолій Яріш взяв участь у щорічній нараді-семінарі для представників районних та обласних рад, який цього року проходив на Одещині.

Під час цьогорічної наради-семінару, на якому били присутні представники районних та обласних рад з усієї України, представники апарату Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, було обговорено стан реформування місцевого самоврядування, децентралізації в контексті реалізації конституційної реформи.

Зокрема, було проінформовано і обговорено основні зміни, що пропонуються внести до Конституції України в рамках здійснення децентралізації та реформування місцевого самоврядування. Також було заслухано і обговорено концептуальні засади реформування місцевого самоврядування та проект Закону України «Про префектів».  

В рамках наради-семінару розглядалися і питання про децентралізацію повноважень органів виконавчої влади у сфері земельних відносин, про практичні аспект із реалізації ЗУ «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та формування міжбюджетних відносин на місцях в контексті бюджетної децентралізації. 

Крім того, важливим питанням яке було обговорено, це підготовка до процесу стратегічного планування територіального розвитку та про забезпечення підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм, проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. 


Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії з ЗМІ