Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Польща відзначає 17-у річницю вступу до Європейського Союзу

Польща відзначає 17-у річницю вступу до Європейського Союзу

1 травня виповнюється 17 років, як Польща стала членом Європейського Союзу.

У 2004-му році 77,5% поляків на референдумі підтримали вступ своєї країни до європейської спільноти.

1 травня 2004 року, разом із 9-а іншими державами, Польща стала членом Спільноти. Гроно країн ЄС збільшилося з 15 до 25 країн. Це було найбільше розширення в історії ЄС. Нині до Євросоюзу належать 27 країн.

В 2004 році поляки вступили до ЄС разом із Кіпром, Чехією, Естонією, Литвою, Латвією, Мальтою, Словаччиною, Словенією, Угорщиною. Цього дня на площі Пілсудського у Варшаві, за участі президента Алєксандреа Кваснєвського відбулося урочисте підняття прапору Європейського Союзу. Натомість, офіційна церемонія розширення структур ЄС відбулася в Дубліні.

Процес вступу Польщі до Євросоюзу тривав близько 15 років. Він розпочався на зламі 1990 і 1991 року, коли польська влада вперше висловила бажання вступу держави до ЄС під час перемовин на тему підписання Європейської угоди з країнами-членами Спільноти. Його останнім етапом стало підписання в квітні 2003 року в Афінах Договору про приєднання (Treaty of Accession), який є основним документом розширення Європейського Союзу.

Громада Черкаського району щиро вітає державу Польща та її громадян з визначною подією та бажає успіхів в частині утвердження високих стандартів демократії, громадського та соціального розвитку.