Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Голова Черкаської районної ради взяв участь у нараді з керівниками громад району

Голова Черкаської районної ради взяв участь у нараді з керівниками громад району

Голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко, за участю голови Черкаської районної ради Олександра Василенка, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації, представників окремих територіальних органів центральних органів виконавчої влади, провела нараду з головами територіальних громад Черкаського району.

Валерія Бандурко закликала керівників ОТГ до конструктивного діалогу та плідної роботи.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Анатолій Мовчан поінформував учасників засідання про забезпечення взаємодії органів місцевого самоврядування з територіальними органами Державної податкової служби з питань наповнення місцевих бюджетів. Зокрема, наголосив на тому, що на теренах Черкаської області впроваджується пілотний проект щодо взаємодії органів державної податкової служби та територіальних громад з метою наповнення місцевих бюджетів шляхом залучення відповідних резервів, надходження податків до місцевих бюджетів. Анатолій Мовчан закликав голів територіальних громад проводити засідання комісій з детінізації населення, а також щодо проведення заслуховування суб’єктів, які виплачують заробітну плату на рівні мінімальної або нижче мінімально встановленого рівня. У вигляді презентації представник податкової служби продемонстрував головам громад шляхи та резерви збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

Про забезпечення виконання планового завдання по призову громадян на строкову військову службу у 2021 році поінформував військовий комісар Черкаського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Малимон. Зокрема, зазначив, про те, що на сьогоднішній день триває призов громадян на строкову військову службу, але викликає занепокоєння те, що немає виконання планових показників. Військовий комісар закликав голів територіальних громад посилити роботу у цьому напрямку.

Голова Черкаської районної ради взяв участь у нараді з керівниками громад району

Начальник відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації Наталія Темченко поінформувала присутніх про Комплексний план просторового розвитку територій територіальної громади, зокрема, проаналізувала проблемні питання налагодження роботи структурних підрозділів архітектури на місцях.

Про виділення земельних ділянок учасникам АТО/ООС розповів начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Сергій Коваль. Коротко зупинився на питаннях, які порушують учасники АТО/ООС і добровольці у звернення.

Начальник Головного управління Державної казначейської служби у Черкаській області Сергій Никопаненко розповів про забезпечення взаємодії органів місцевого самоврядування з територіальними органами Державної казначейської служби з питань виконання місцевих бюджетів, зокрема, висловив впевненість, що процес реформування мережі не вплине на якість обслуговування територіальних громад. Керівник казначейської служби області звернувся до керівників громад з проханням приділити належну увагу питанню налагодження системи дистанційного обслуговування.

Валерія Бандурко подякувала присутнім за участь у нараді. Висловила впевненість, що всі питання, які обговорені на засіданні були корисними та змістовними.

За інформацією сайту Черкаської РДА