Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





У Черкасах встановлено меморіальну дошку Владиславу Городецькому

У Черкасах встановлено меморіальну дошку Владиславу Городецькому

Визначна архітектурна споруда для міста Черкас – будівля Черкаського центру дитячої та юнацької творчості набула ще більшого історичного та культурного значення.

Голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко разом з радником-консулом Консульського відділу Посольства Республіки Польща в Україні паном Яцеком Гоцловскі, головою Черкаської районної ради Олександром Василенком, ректором Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександром Черевком, керівником Польського культурного центру імені Кароля Шимановського Геннадієм Лінєвичем та Черкаським міським головою Анатолієм Бондаренком відкрили меморіальну дошку Владиславу Городецькому на будівлі колишньої жіночої гімназії, спорудженої ним у 1905 році.

Владислав Городецький – відомий український та польський архітектор, підприємець, інженер, літератор. У Києві за його проектами збудовані: будинок Художньо-історичного музею, Миколаївський костьол, “Будинок з химерами”, у селі Мошни Черкаського району – «Будиночок архітектора Городецького», де колись була лікарня. Архітектура його будівель вражає.

У Черкасах встановлено меморіальну дошку Владиславу Городецькому

Постать Городецького об’єднує історії двох народів, українського та польського. Пам’ятаючи його спадок, ми зберігаємо культурну історичну спадщину польської та української націй.

Валерія Бандурко на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці привітала начальника управління містобудування та архітектури Черкаської ОДА Василя Дмитренка з отриманою від пана радника-консула за вагомий особистий внесок у справу збереження Польської історично-культурної спадщини на Черкащині та професійну майстерність, а також додала, що така подія є неабияким виявом дружніх і добросусідських відносин між двома країнами: Польщею та Україною.

За посиланням на сайт Черкаської районної ради