Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





14 жовтня – День захисників і захисниць України, День Українського козацтва та Покрова Пресвятої Богородиці

14 жовтня – День захисників і захисниць України, День Українського козацтва та Покрова Пресвятої Богородиці

Шановні жителі Черкаського району!

Шановні захисники і захисниці України!

Прийміть щирі і сердечні вітання з нагоди визначних свят – Дня захисників і захисниць України, свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня Українського козацтва! Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію, а тому особливо шануються українцями.

Звертаюся до мужніх чоловіків та жінок, які у різні часи ставали на захист України. Наші українські воїни безстрашно брали участь у визвольних змаганнях, вели смертельний двобій із фашизмом, брали участь у бойових діях та миротворчих місіях і сьогодні продовжують зміцнювати авторитет української армії, демонструючи всьому світові, що Україна – суверенна, незалежна та міцна держава. Нам є ким пишатися! Ви – наша надійна опора, ви – взірець справжнього патріотизму, незламної волі, честі та відваги.

Славну когорту мільйонів героїв, загиблих у різні часи за соборність та волю України, вже у двадцять першому столітті поповнили Герої Небесної Сотні та тисячі наших співвітчизників, які загинули за час неоголошеної війни на сході України.

Обов’язок кожного з нас – завжди пам’ятати про цих героїв, котрі життя віддали, захищаючи Україну. Ми також не маємо права забувати про їх осиротілі родини, про тих, хто вижив і потребує нашої з вами уваги, підтримки та допомоги.

Пресвята Богородиця вважалася покровителькою і заступницею славного війська козацького та всього українського люду. І сьогодні ми звертаємось до Матері Божої з проханням про мир, добро, благополуччя, про гідне і щасливе майбутнє нашого народу. Аби на людей зійшла благодать, а душі наповнилися любов’ю, щирістю і всепрощенням.

Нехай почуття любові до рідної землі, прагнення волі ніколи не покидають нас, а розбудова та захист держави залишаються справою честі та життя.

Щиро і сердечно бажаю всім щастя, радості, добра, оптимізму та наснаги, незламної волі вам, надійного родинного тилу, звершення всіх ваших мрій і побажань, високих досягнень на благо рідної держави!

Нехай єднає нас незгасне світло віри і допомагає високе покровительство Пресвятої Богородиці.

Слава Україні!

Слава захисникам і захисницям України!

З повагою голова районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО