Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Згідно з Указом Президента України 15 лютого встановлено День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 18 іноземних держав, зокрема: в Алжирі, Угорщині, В’єтнамі, Єгипті, Іспанії, Ємені, Камбоджі, Китаї, Кубі, Лаосі, Мозамбіку, Монголії, Сомалі, Фінляндії, Чехословаччині, Югославії, Ефіопії. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан, яка тривала понад 9 років. Афганську війну можна називати по різному, можна мати неоднозначне ставлення суспільства, але її не можна забути, як і інші війни на чужій землі, за чужі ідеї та інтереси. Воєнні конфлікти стали важким випробуванням і лихом для сотень тисяч людей - тих, хто безпосередньо знаходився у “гарячих” точках, і тих, хто довгими й тривожними днями і ночами чекав вдома на їх повернення.
З кожним роком історія віддаляє нас від тих подій та героїчні подвиги не підвладні часу. І ми маємо знати про страхіття безглуздої війни і пам’ятати, що серед нас живуть люди, які стали учасниками і свідками бойових подій, відчували біль від втрати побратимів і друзів, знають справжню ціну війни і миру, і як ніхто, вміють дорожити сьогоднішнім днем. Ці люди вирізняються від оточення – гострим несприйняттям несправедливості й підлості, вмінням любити життя і не боятись його віддати, люди, для яких ОБОВ'ЯЗОК - це не слово, а норма поведінки, суть життя. Учасники війни, як ніхто інший, усвідомлюють свою відповідальність за майбутнє. Маючи бойовий, життєвий і професійний досвід, стали серед перших на захист територіальної цілісності нашої держави у 2014 році, досі воюють на передовій, стали учасниками волонтерського руху.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Пам`ятаймо про тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі: у спогадах, у снах, у думках. Велика вдячність і низький уклін родинам учасників бойових дій. Вони цього заслуговують.
Вшановуємо пам'ять, схиляємо голови перед подвигом наших співвітчизників, які загинули у боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти, висловлюємо щирі співчуття їхнім сім’ям. Вічна пам'ять! Слава Героям!

З повагою Голова Черкаської районної ради          Олександр ВАСИЛЕНКО