Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови

Велике значення для кожного з нас є спілкування рідною мовою, до якої звикли з дитинства, на яку відгукується наша душа, яка стає невід'ємною частиною власної особистості. Рідна мова це історія і досвід, пізнання світу, духовний розвиток і інтелект наших родин, які передаються з покоління в покоління. Мова – найважливіший засіб спілкування людей, без своєї мови, самобутньої культури немає народу. У мові сила нашого сьогодення і надійна основа побудови майбутнього.

Мова стосується кожної людини, адже науково доведено, що від мови залежить і мислення. У країнах світу люди різняться за своїм менталітетом та світоглядом не тільки через традиції та релігійні переконання, а і в значній мірі завдяки мові, якою вони розмовляють, а відповідно і думають. Зараз на нашій планеті за оцінками фахівців всесвітньої організації ЮНЕСКО налічується близько 6-и тисяч мов.

Збереження і поширення рідних мов на практиці показали, що це активно служить зміцненню солідарності і терпимості, розширенню взаєморозуміння і діалогу, що особливо цінно для нас і нашої власної, сучасної культури і традицій. Відтак у 1999 році на 30-й сесії Генеральної конференції Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури, було прийнято рішення заснувати 21 лютого Міжнародний день рідної мови.

Бажаю всім залишатися відкритими перед світом, знаходити взаєморозуміння, вивчаючи іноземні мови, водночас зберігаючи невичерпне розмаїття українського слова. Нехай у нашій країні не змінюється мода на українську мову, таку сильну, милозвучну і рідну!

З повагою Голова Черкаської районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО