Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Міжнародний день польоту людини в космос та День працівників ракетно-космічної галузі України

Міжнародний день польоту людини в космос та День працівників ракетно-космічної галузі України Міжнародний день польоту людини в космос та День працівників ракетно-космічної галузі України

12 квітня відзначають Міжнародний день польоту людини в космос та День працівників ракетно-космічної галузі України.

Російська збройна агресія проти нашої країни посилила значущість та важливість розвитку ракетно-космічної галузі в Україні. З одного боку Україна мала великий науковий та виробничий потенціал, з іншого – нові політичні та економічні умови - зобов’язання в рамках роззброєння та конверсії військового виробництва.

Нажаль міжнародні інструменти безпеки і суверенітету України виявилися неспроможними. Суверенітет України відстоюють Збройні Сили України.

Україна – місце, де зародилась світова космонавтика, місце – де народились і працювали видатні вчені ракетно–космічної галузі. Досягнення вітчизняних учених, конструкторів та інженерів очевидні й визнаються в усьому світі. Разом з тим, найсучасніші технології застарівають, стають більш масовими й міцно входять в побут населення. Прикладом є комп'ютери, тефлонові покриття, розвиток сонячної енергетики, утворення нових жаротривких матеріалів, сплавів.

Праця прогресивних людей у космічній галузі завжди спрямована на підвищення добробуту держав і народів, на збереження космічного простору для мирних цілей.

Вітаю з професійним святом усіх, чиє життя пов'язане з космонавтикою та ракетно-космічною галуззю.

Бажаю творчого натхнення і великих звершень, що слугуватимуть на користь людству.

З повагою Голова Черкаської районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО