Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Пам'ятаймо уроки історії - День пам'яті та примирення

Гіркий досвід Другої світової

День пам'яті та примирення – це відзначення перемоги у Другій світовій війні над нацизмом, це пам'ять про воєнні злочини та вшанування жертв війни. Жертви війни це не лише життя військовослужбовців, це зруйновані долі остарбайтерів, дітей війни, цивільних, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл.

Кремль використовує причетність росіян до перемоги над нацизмом як моральне обґрунтування сучасних дій росії. Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Нинішня війна в Україні, як і Друга світова, супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва. Росія робить все можливе і не можливе своє збройною агресією, щоб у світі не згасла пам'ять про Другу світову війну.

Україна з часів Революції гідності послідовно впроваджує європейський підхід пам’ятання про Другу світову війну. І світова спільнота має пам'ятати, що слабкість, страх і нерішучість міжнародної спільноти напередодні Другої світової заохочували агресорів до все більшого розмаху злочинів.Саме сьогодні варто згадати уроки історії та гіркий досвід минулих років.

День пам’яті та примирення – це вміння цінувати мир і його захист всіма розумними способами.

З повагою Голова Черкаської районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО