Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Приклад мужності і великої сили волі

Євгеній Дорошко, житель села Геронимівка Черкаського району. Брав участь у 2022 році у пекельних боях у напрямку Рубіжного та Попасної Луганської області. Саме там кровопролитні бої забрали життя сотень українських захисників. Євгеній вижив. Пройшов тривалий час лікування, реабілітації і усвідомлення, що потрібно адаптуватися до нових реалій…Життя повністю змінилося, стало іншим, майже у темряві.

Допомогли фізичні вправи, а потім більш серйозні навантаження. Саме спорт, наскільки це можливо із втраченим зором, дав відчуття повноцінного життя. Спорт допомагає не лише у фізичному відновленні, а й у психологічній реабілітації, інтеграції у соціум.

вишиванкавишиванка

Втрачений зір, але не втрачені сила волі і сила духу. Євгеній пройшов відбірковий тур і має шанс взяти участь в «Іграх нескорених-2025» у Канаді. Змагатимуться у плаванні, веслуванні, легкій атлетиці, велоспорті, пауерліфтингу, настільному тенісу, стрільбі з лука, волейболі сидячи та баскетболі на кріслах колісних.

Тепер є ще більше мотивів і ще більше тренувань. Це виклик самому собі, мотивація до особистого розвитку та зростання.

Більше того Євгеній другий рік навчається по спеціальності "Ортопедагогіка" Навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту і здоров'я Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького. Сприймаючи інформацію викладачів на слух, він має достойний рівень знань та своєчасно складені іспити.

вишиванкавишиванкавишиванка

Війна змінює життя тисячів українців, але вона ніколи не зможе їх поставити на коліна.