Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Сьогодні Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні

Друга світова розпочалася внаслідок домовленостей двох тоталітарних режимів: нацистського у Німеччині й комуністичного в СРСР, а також мовчазного небажання найпотужніших держав світу чинити спротив агресорам.

8 травня – нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

Війна – це не лише військові дії, це - трагедії, маленькі і великі людські біди мирних цивільних людей, це також окупація і примусові роботи, втрата життя і житла, зламані долі….

Нацисти і комуністи, що однаково не рахувалися з ціною людського життя, у власних цілях та геополітичних іграх використовували прагнення українців до незалежності й суверенітету.

Перемога над нацизмом була здобута внаслідок неймовірної концентрації всіх сил, взаємодопомоги, консолідації і мобілізації суспільства, солідарності народів та повного перелаштування економічного, політичного і соціального життя в інтересах боротьби зі злом.

Українці під час другої світової війни зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини, втім, як і нині, за крок до третьої світової війни.

Сьогодні світове співтовариство має змогу не повторювати історичних уроків для прийняття адекватних безпекових рішень, зокрема щодо російської агресії проти України.

Пам’ять про війну має цінувати мир і захищати його всіма розумними засобами.

Зі святом сміливі піхотинці!

Сьогодні вшановуємо мужність і сміливість воїнів окремих частин і підрозділів, які з землі боронять наші міста та мирних жителів. Зі святом відважні піхотинці!
Впевненості Вам, віри, сил, і кмітливості. Ніколи не втрачайте пильності. А ворог нехай завжди потрапляє в пастку і не заважає на шляху до успіху.
Бажаю здоров'я, надії, оптимізму, удачі і відмінного виконання всіх поставлених завдань. Перемоги і відчуття щастя!

З повагою Голова Черкаської районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО

Великдень - свято перемоги життя над смертю

Щиро вітаю тих, хто захищає нашу країну від російського окупанта, хто наближає нашу перемогу, вітаю жителів Черкаського району з Величним святом – Воскресіння Христового!

Великодень - велике свято, яке символізує перемогу життя над смертю. Нехай Господь зігріє своєю ласкою та дарує сили, надію, енергію і незламну віру пройти випробування війною.

Зичу перемоги й мирного неба над Україною! Здоров’я, миру, злагоди спокою та благополуччя кожній родині!

Христос воскрес! Воістину воскрес!

З повагою Голова Черкаської районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО

День свободи преси

Найважливішою складовою частиною будь-якого демократичного суспільства є вільна і незалежна преса.

Всесвітній день свободи преси покликаний нагадати суспільству, що журналісти, виконуючи свою місію, залежать лише від читача й телеглядача, і що тиск з боку влади просто неприпустимий. Цензура, створення перешкод для обміну інформацією, залякування та пряме втручання в діяльність ЗМІ є загрозою демократії, розвитку та загальній безпеці.

Професія журналіста стає все більш небезпечною.

Тому день свободи преси є чудовою нагодою свідомим громадянам суспільства надати реальну підтримку засобам масової інформації, зробивши свій внесок справу розвитку демократії.

За матеріалами Вікіпедії

Зі святом Конституції Польщі!

Сьогодні найбільше державне свято Польщі – День Конституції. Це свято єднання, незалежності та утвердження демократії. Права та свободи – великі досягнення людства. Польська Конституція - це важлива складова світової історії.

Народ Польщі має славні конституційні традиції, які для багатьох країн є зразком для наслідування. Україна та Польща знаходяться на одному боці відстоювання демократичних принципів.

Найщиріші вітання та найкращі побажання польському народу миру і безпеки, злагоди і успіхів у розбудові демократичного суспільства.

З Днем Конституції!

З повагою Голова Черкаської районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО